31 Mart 2010 Çarşamba

Şehit babası ‘açılım' diye ağladı

Şehit babası ‘açılım’ diye ağladı 

Çukurca’da mayın patlaması sonucu şehit düşen üç askerden Fatih Aydoğdu’nun babası haykırdı: Açılım istemeyenlerin çocukları askere gitmiyor. Evlatları gidenler ister ancak açılımı. Ne olur bir çare bulunsun.

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınır hattında bulunan Cevizli Köyü Hantepe mevkiinde Jandarma ekipleri arazi arama faaliyeti yaptığı sırada mayın patladı. Irak sınırındaki bölgede yaşanan patlamada Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik (Elazığ), Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır (Kayseri) ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu (Kırıkkale) şehit olurken, Piyade Uzman Çavuş Salih Önsal (Manisa) ve Piyade Uzman Onbaşı Arif Kılıç (Kırıkkale) yaralandı.
Yaralı askerler helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Açılım karşıtlarına seslendi

Mayın patlamasında şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü. Şehit askerlerden Fatih Aydoğdu’nun Kırıkkale’nin Yenimahalle semtinde yaşayan ailesine acı haberi askerî yetkililer verdi. Fenalık geçiren anne Serpil Aydoğdu ile kardeşi Harun Aydoğdu’ya sağlık ekibi müdahale etti.
Gözyaşları içinde isyan eden baba Hilmi Aydoğdu “Vatan sağolsun, başka babalar ağlamasın. Açılım istemeyenlerin çocukları askere gitmiyor. Onlara sesleniyorum; evlatları gitmiyor istemezler açılımı. Evlatları gidenler ister ancak. Başkalarının anne babaları ağlamasın, ne olursa olsun buna bir çare bulunsun” dedi.

 

Ordudan ayrılacaktı

Acılı baba iki yıldır Çukurca’da görev yapan oğlunun kendilerine “İki ay sonra ordudan ayrılıp sivil yaşama geri döneceğim” dediğini söyledi.
Şehit Fatih Aydoğdu’nun evli olduğu, beş yaşında bir kızı bulunduğu, 8 yıllık eşi Ümran Aydoğdu’nun ise Bilecik Gölpınar Devlet Hastanesi’nde acil servis teknisyeni olarak görev yaptığı için bu kentte ikamet ettiği öğrenildi. Şehit askerin bugün Kırıkkale Çarşı Camisi’nde öğlen vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verileceği bildirildi.

 

İki gün önce baba olmuştu

Piyade Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır’ın Kayseri Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan ailesi de acı haberle yıkıldı. İki yıl önce evlenen Sağır’ın eşinin iki gün önce doğum yaptığı öğrenildi.
Şehit uzman çavuşlardan 24 yaşındaki Mehmet Kaya Çelik’in Elazığ’ın Kovancılar İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan ailesi de kara haberle sarsıldı. İki yıl önce evlendikten sonra göreve başlayan Çelik’in eşinin hamile olduğu bildirildi.
Bu son olay ile birlikte Ocak ayından beri Hakkâri ve ilçelerinde meydana gelen mayın patlamalarında yedi asker şehit düşerken, ikisi köylü kadın sekizi asker 10 kişi de yaralandı.
ÖMER OĞUZ / MUSTAFA DURAN

Lütfen taraflı tarafsız bu sese kulak verelim, artık ne şehit anasının ne de pkk anasının yüreği yanmasın.. dağda kayıplar olur ama iki tarafında ocağına ateş düşer..geçenler de haberlerde çıkmıştı hatırlarsınız; Bir 'Kürt' anasının öz iki evladı; Biri Mehmetçik Diğeri ise Terörist..ve kadere bakın ki ikisinin de cenazeleri dönüyor evlerine..evladının ne olduğu önemli değil, onun için ikiside ana kuzularıydı..ateş düştüğü yeri bir kez daha yakmıştı..Siyasi güdülerimizi bir kenara bırakarak açılım için bizlerde katkıda bulunalım..Hükümetin bu hedefte doğruları olduğu kadar yanlışları da var,gelin bu yanlışları hep beraber düzeltelim..Doğrulara da alkış tutmayı ihmal etmeyelim..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder